Istoric

Societatea comerciala BRADET S.R.L, are capital integral privat romanesc si a fost infiintata in anul 2001

Obiectul de activitate al societatii il constituie colectarea, transportul, prelucrarea, depozitarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate.
 

Situata in inima muntilor Fagaras, S.C. BRADET S.R.L. este continuatoarea unei traditii vechi de mai bine de o jumatate de secol. Trebuie mentionat ca localitatea Bradet este cea care da numele cascavalului foarte cunoscut si apreciat pe piata sub acest nume. Pentru continuarea traditiei produsului respectiv unitatea are in productie acest sortiment, detinand si atestat de produs traditional. Avand la indemana trei elemente naturale deosebite specifice zonei, apa cristalina, aerul pur si iarba hranitoare, specialistilor nostri le este mult mai usor sa indeplineasca misiunea de credinta a firmei noastre in satisfacerea unor nevoi de baza ale consumatorilor : necesarul zilnic de proteine continute in produsele lactate.
 

In anul 2001 a fost cumparata locatia actualei fabrici unde se producea renumitul cascaval „BRADET”.
 

Cand spui BRADET nu poti sa te gandeste decat la o zona de munte, o zona de munte plina de verdeata, la suierul izvoarelor cu apa rece precum gheata ce-si face agale loc printre munti, razele soarelui ce mangaie aceasta frumusete adorabila a naturii, o liniste care nu se gaseste decat aici: la BRADET  . Este o imagine reala dar rupta dintr-un vis, o imagine pe care daca ai ocazia sa o privesti te incarca de energie si te marcheaza pentru totdeauna. Acesta este BRADET, un sat pe harta Romaniei, un sat batran situat in Muntii Fagaras cu atestare documetara din 14 mai 1503, un sat in care am gasit puterea si increderea in noi si in oamenii locului de a duce traditia zonei de sute de ani in prelucrarea laptelui.  Am copilarit, am crescut in acest peisaj unic al naturii, am beneficiat de linistea acestor zone si m-am simtit obligat sa fac ceva pentru aceasta zona care m-a format ca om.  Asa a luat nastere noua FABRICA DE LACTATE BRADET.
 

In anul 2003 a inceput reconstructia fabricii conform autorizatiei nr. 9323 din 01.10.2002 pentru executarea lucrarilor de modernizare si extindere, noua fabrica fiind reconstruita in totalitate, de la temelie.

In anul 2005 s-a reusit finalizarea lucrarilor, fabrica fiind proiectata sa prelucreze 1000l/h.

Primele produse au aparut in luna iunie a aceluiasi an, produse ce s-au bucurat de un real succes imediat de la lansare.

Investitiile au existat in permanenta, fabrica modernizandu-se de la luna la luna atat prin crearea unor noi spatii de procesare si depozitare, cat si prin extinderea capacitatii de procesare.

In 2006, 2007, 2008 societatea a ajuns sa proceseze circa 7.000 l/zi.

In data de 3 octombrie 2008 a avut loc un incendiu in urma caruia fabrica a suferit distrugeri majore.

Pentru a nu intrerupe si nu a pierde piata de vanzari castigata in acesti ani, societatea noastra a incheiat un contract cu o alta societate unde a delegat o parte din personal si a produs sub sigla „ BRADET” toata gama de produse pana la finalizarea lucrarilor de refacere a fabricii.

Chiar daca in urma incendiului au fost distruse atat fabrica cat si depozitele cu produsele finite, societatea noastra nu a lipsit de pe piata decat o zi, intelegand foarte bine ce inseamna mentinerea acesteia.

Fabrica a fost repusa in functiune in 4 luni.
 

Incepand din luna februarie 2009, activitatea de productie se desfasoara din nou la sediul nostru.

Pentru a se ridica si mentine la standardele de calitate europene, S.C. BRADET S.R.L.investeste si modernizeaza permanent, un exemplu elocvent fiind proiectul sustinut de AGENTIA DE PLATI PENTRU DEZVOLTARE RURALA SI PESCUIT 3 SUD MUNTENIA, care a acordat o finantare nerambursabila in suma de 1.420.909 euro, reprezentand 50% din valoarea proiectului. Valoarea totala a investitiilor ce s-au facut in ultimi 3 ani  a fost de 3.500.000 euro.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu materie prima, trebuie mentionat faptul ca S.C. BRADET SRL se bazeaza pe aprovizionarea cu lapte numai de la ferme autorizate. In perspectiva dezvoltarii capacitatii de productie a unitatii, se poate considera ca  asigurarea materiei prime pentru capacitatea proiectata de 20000 l /zi poate fi facuta in continuare din judetul Arges si din judetele limitrofe. Astazi dupa toate modernizarile fabrica lucreaza la o capacitate de 50% avand deschiderea si dorinta de a gasi piete noi de desfacere pentru gamele noastre de produse.

Produsele noastre, marca « LACTATE BRADET » se disting prin calitatea ridicata, gustul deosebit, modul de prezentare si ambalajul atragator. Gama de produse« LACTATE BRADET » se adreseaza segmentului de piata « traditional » si acopera majoritatea grupelor principale de produse lactate :
 

 Avand in vedere faptul ca unitatea este amplasata in localitatea Bradetu care este recunoscuta pentru traditia pe care o are in productia de cascaval afumat  SC Bradet SRL a obtinut atestatul de produs traditional pentru  cascaval.
 

In ceea ce priveste desfacerea productiei, strategia firmei  a urmarit formarea unei clientele fidele pentru pietele pe care a asigurat desfacerea produselor, acest lucru permitand o crestere continua a volumului comenzilor pe care le inregistreaza pe piata respectiva. Cresterea productiei inregistrata de la punerea in functiune pana la acest moment a fost acoperita atat prin cresterea ariei de acoperire in ceea ce priveste desfacerea, cat si prin cresterea cotei de piata pentru pietele respective.

 

In ceea ce priveste acoperirea teritoriala, la aceasta data ponderea cea mai mare o detin vanzarile pe raza judetului Arges, Bucuresti, Craiova, Brasov, Valcea unde are desfacere ritmica . Pe plan international suntem prezenti in : Italia, Anglia, Spania,Germania, Cipru, Belgia.